14.4.2014

Mustikkamarenki



Kyllä. Lisää marenkia.
Tällä kertaa mustikanmakuisena. Omnomnom.
Huomasin  kaupassa mustikkajauhepussin ja olihan se sitten pakko kokeilla marengissa, jotta tietäisin, riittääkö makua. Kyllä ne marengit mustikalle maistuivat.

Jos saan valita, tykkäsin näistä enemmän kuin ruusunmakuisista tai mangonmakuisista marengeista. 
Käytin maustamiseen Biokian mustikkajauhetta, mutta luulen, että minkä tahansa valmistajan marjajauhe sopisi tähän.

Ohjeena oli taas kerran ranskalainen marenki, jonka joukkoon vain lisäsin jauheen ja hieman sinistä väriainetta, jotta marengit eivät vahingossa olisi harmaita.






Mustikkamarengit


Yksi pellillinen / 20-25kpl.

  • 1 kananmunan valkuainen
  • 50g taloussokeria
  • 30g tomusokeria
  • 5g maissitärkkelystä
  • 15g mustikkajauhetta
  • sinistä väriainetta (valinnainen)

Mittaa ainekset valmiiksi ennen aloittamistasi. Sekoita tomusokeri, tärkkelys ja mustikkajauhe sekaisin. Mittaa kidesokeri erilliseen astiaan.
Vaahdota valkuaista, kunnes vaahto muistuttaa saippuavaahtoa. Lisää kidesokeri samalla vatkaten ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää ja pitää hyvin muotonsa.
Sekoita kuivat aineet sekä mahdollinen väriaine marenkivaahtoon lastalla. 
Lappaa massa pursotinpussiin ja pursota haluamasi kaltaisia ruusukkeita tai kakkaroita leivinpaperille.
Nosta 100C asteiseen uuniin ja anna kuivua noin puolentoista tunnin ajan (pienehköt marengit) tai reilun kahden tunnin verran (isommat marengit).
. . .