10.11.2014

Kookostoffee


Paha Kakku-blogi on muuttanut!

Blogin uusi koti sijaitsee osoitteessa www.pahakakkubakery.fi






Vegaanisen toffeen valmistus on ajatuksena kiehtonut jo hetken. Tykkään keitellä toffeenameja (ja vielä enemmän maistella niitä), mutta olen pohtinut myös, kuinka ne onnistuisivat, jos peruskerman ottaisi pois ja laittaisi jotain muuta tilalle. Kävi ilmi, että hyvin se sujui ja lopputulos oli vielä sangen maukaskin. Itseasiassa niin maukas, ettei näitä välttämättä uskoisi maidottomiksi ollenkaan.

Testiryhmänä toiminut tytär totesi suunnilleen niillä linjoilla, että maku oli tosi hyvä, mutta toffee kovin sitkeää. Hyvällä halulla upposivat kuitenkin, joten oletan, ettei sitkeä rakenne hirveästi häirinnyt. Itse pidän sitkaasta toffeesta enemmän kuin pehmeästä.
Mutta. Nauttikaa nannasta!


I've been meaning to try out making vegan caramels for some time now. Turned out it wasn't that difficult and I actually think these tasted like the 'real thing'.
My daughter thought that the taste was really good but they were too chewy. Although she didn't seem to mind it that much, the way those caramels were disappearing. I myself like my caramels chewier.
But. Enjoy the sweet goodness!







Kookostoffee

coconut caramels


noin 40kpl / about 40 pieces



  • 200g kookoskermaa (coconut cream)
  • 220g tärkkelyssiirappia (glucose syrup)
  • 210g kidesokeria (sugar)
  • 1/2 vaniljatangon siemenet (scrapings of 1/2 vanilla bean pod)
  • 1 g jauhettua inkivääriä (ground ginger)
  • 35 g maidotonta margariinia   (dairy-free margarin)



Vuoraa 15x20-cm uunivuoka leivinpaperilla. Rasvaa kevyesti.



Punnitse 1,5-2-litraiseen kattilaan kookoskerma, tärkkelyssiirappi, kidesokeri ja mausteet. Kuumenna keskilämmöllä satunnaisesti sekoittaen, kunnes seos alkaa kuplia.
Lisää sitten margariini kuplivaan seokseen ja sekoittele, kunnes se on sulanut.

Iske (digitaalinen) lämpömittari kattilan kylkeen kiinni ja kuumenna kuplivaa seosta samalla sekoittaen, kunnes se saavuttaa 120C asteen lämpötilan. Mieluummin asteen tai kahden verran yli kuin alle.

Kaada seos esivalmisteltuun vuokaan. Anna jähmettyä, kunnes toffee on noin kädenlämpöistä. Leikkaa sitten toffee paloihin huolellisesti öljytyllä veitsellä. Öljyä veistä aina muutaman leikkuukerran välein ja pese se tarvittaessa, jos toffee tarttuu kiinni. Muovinen jämäkkä raappa saattaisi myös toimia hyvin leikkuuseen ja se ei välttämättä tartu kiinni toffeeseen niin kovasti kuin veitsi.

Kääri jäähtyneet toffeemakeiset leivinpaperista leikattuihin karkkipapereihin ja tarjoa ystäville.


Line a 15x20cm tin with parchment. Grease it lightly.

Take a 1,5-2-liter cooking pot and measure out the coconut cream, glucose syrup, sugar and the spices to the pot. Turn the heat on to medium and let the mixture heat up until it begins to bubble, stirring occasionally. Then add the margarine, stirring, until it has melted.

Take a (digital) thermometer and attach it to the side of the pot. Let the mixture bubble away while stirring until it reaches 120C. Rather let the temperature rise a degree or two over that, than take it off the heat too soon.

Pour the mixture to the prepared pan. Let it cool until the caramel is about body temperature. Then cut into pieces with a well-oiled knife. A plastic dough scraper might do the trick also.

Wrap the cooled candy into parchment paper squares and offer some to your friends.

. . .