1.2.2016

Vanilla ice cream


Paha Kakku-blogi on muuttanut!

Blogin uusi koti sijaitsee osoitteessa www.pahakakkubakery.fi





Tänään on ollut ihan mahtavan kiva päivä.
Työpäivä vaan sujahti ohi. Kävin työkaverin kanssa syömässä ja höpöttämässä ja sitten poikkesin vielä kampaajallakin ekaa kertaa viiteentoista vuoteen. 

Nyt valmistaudun iltapuulle, kun huomenna taas aikainen herätys.

Kuvissa ja reseptissä olevaa vaniljajäätelöä valmistin viikonloppuna. Tyttäreni toivoi jätskin mauksi vaniljaa ja sitähän sitten teimme. Oli niin hyvää!

Olen ihan rakastunut tähän reseptiin, sillä tätä yksinkertaisempaa jäätelöohjetta ei vastaan tule. Suosittelen lämpimästi testaamaan.





I've had such a great day!
My workday just whooshed by, I went out to eat and chat with a nice coworker and afterwards went to the hairdresser for the first time in fifteen years.
Such a day!

Now I'm getting ready for bed, as I have a very early start tomorrow, too.

During last weekend my daughter requested vanilla ice cream so I made some.
This is the greatest recipe, because it's so easy and tastes so great!
I recommend you try it, I really do. :)





The no-churn  vanilla ice cream

Vaniljajäätelö ilman konetta


n. / about 1,5L


  • 600g kermaa / cream
  • n. 400g kondensoitua maitoa / condensed milk

Makuaineita / Flavourings:
  • 1/3 tl jauhettua vaniljaa / vanilla powder




Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita siihen kondensoitu maito. Lisää jauhettu vanilja ja sekoita tasaiseksi.

Kaavi jäätelö 1,5  litran vetoiseen pakastuksenkestävään kannelliseen astiaan. Taputtele jäätelön pintaan tuorekelmua estämään kuorettumista. Anna pakastua vähintään 4-5 tuntia tai kauemmin. 
Jos pakastimesi on kovalla, jäätelö voi olla sangen kovaa. Anna tarvittaessa pehmetä jonkun aikaa ennen tarjoilua.

. . .


Whip the cream until stiff peak and mix thoroughly with the condensed milk.
Add the vanilla powder and mix until combined.

Pour into a 1,5 litre lidded container. Pat some cling film to the surface of the ice cream to prevent the forming of a skin. Freeze for about 4-5 hours before serving.

. . .